Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Rudel Obreja, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”: Este o mârşăvie şi o bătaie de joc

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 7 aprilie 2022

Rudel Obreja, fostul președinte al Federaţiei Române de Box și condamnat și el în Dosarul „Gala Bute”, critică decizia instanței de astăzi și susține că „este o mârşăvie şi o bătaie de joc”. El a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în acest dosar.

„Este o mârşavie, o bătaie de joc, pentru că dosare identice bazate tot pe decizia CCR din 2018 au fost trimise la rejudecare, vreo cinci: Dan Şova, Niţă de la Braşov, Horia Simu şi mai sunt câţiva. Identic. La noi s-a apelat la CJUE, că, vezi Doamne, gest de impunitate, vrăjeli. Era clar că pentru noi trebuia o altă soluţie, s-a dat altă soluţie şi acum, fix acum, plec cu geamantanul unde trebuie”, a declarat Obreja pentru Agerpres.

Fostul ministru al dezvoltării și turismului Elena Udrea a fost condamnată joi, 7 aprilie, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, decizia fiind definitivă.

Alături de Elena Udrea au fost condamnați la închisoare cu executare Rudel Obreja, dar și Tudor Breazu – la 3 ani -, asistentul fostului ministru.

Pedepse cu suspendare au primit Ştefan Lungu, fost consilier – 1 ani și 6 luni, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării, – 4 ani, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii -3 ani, Dragoş Botoroagă, administratorul unei firme – 2 ani și 6 luni. Fostul ministru al economiei Ion Ariton a fost achitat.

Dosarul penal a pornit de la o investigație publicată în 2011 de ziarul Gazeta Sporturilor. Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, în care Lucian Bude, campion mondial la box la acea vreme, urma să își apere titlul, după discuții cu Rudel Obreja.

Conform anchetatorilor, Udrea le-ar fi cerut subordonaților din minister să găsească soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”.

Procurorii au susținut că sumele obținute de Udrea au intrat fie în patrimoniul ei (în numerar ori prin plata unor bunuri și servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de ea (Organizația București a unui partid și Rudel Obreja).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *