Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Elena Udrea a fost dată în urmărire generală / SURSE: A ieșit din țară prin Vama Giurgiu

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 7 aprilie 2022

UPDATE: Poliția de Frontieră a confirmat că Elena Udrea a părăsit țara joi, în cursul dimineții, înainte de a fi condamnată.

„Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.
Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.
Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei”, a transmis Poliția de Frontieră.

UPDATE: Elena Udrea a fost dată în urmărire generală de Poliția Română. Surse judiciare au declarat pentru Mainnews.ro că fostul ministru ar fi părăsit țara prin Vama Giurgiu.

Știrea inițială:

Fostul ministru al dezvoltării și turismului Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, nu a fost găsită de polițiști la domiciliul din Corbeanca pentru a fi încarcerată.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în același dosar la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. Fostul ministru se afla la vremea respectivă în Costa Rica, unde a solicitat azil politic. 

A fost reținută în octombrie 2018 de autoritățile de la San Jose și eliberată după doar două luni, după ce sentinţa i-a fost suspendată, ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale. După eliberare a revenit în România.

De teamă ca Elena Udrea să nu încerce, din nou, să scape de executarea pedepsei Direcția Națională Anticorupție a solicitat, în martie 2021, impunerea măsurii de control judiciar, însă instanța s-a opus.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *