Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Costel Alexe, după ce DNA a cerut încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele său: Nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2021

După ce Direcția Națională Anticorupție a solicitat președintelui Klaus Iohannis încuviințarea începerii urmării pe numele lui fostului ministru al mediului, Costel Alexe, acesta a negat acuzațiile, precizând că va coopera cu organele judiciare. 

Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii. Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, a transmis Costel Alexe.

DNA a solicitat președintelui României încuviințarea urmăririi penale pentru cercetarea lui Costel Alexe. Fostul ministru al Mediului este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.
Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, transmite DNA.

Costel Alexe a fost ministru al Mediului în guvernele conduse de Ludovic Orban. În prezent, Alexe este preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *