Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


România, pe locul 3 în topul celor mai bune țări pentru munca remote. Ce țară este pe primul loc

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Cererea de revenire a angajaților la birou rămâne în prim-plan, însă munca la distanță persistă, iar angajații explorează în continuare opțiuni pentru a călători și, în același timp, pentru a-și păstra locurile de muncă, conform informațiilor furnizate de CNBC și citate de Radio România.

VisaGuide.World, o resursă online gratuită de informații despre vizele de călătorie la nivel global, a efectuat o evaluare a țărilor pe baza unei serii de factori care influențează direct stilul de viață al nomazilor digitali.
Indexul pentru Vizele Nomazilor Digitali a clasificat țările luând în considerare următorii indicatori:

– Disponibilitatea unei vize active
– Viteza internetului
– Politicile fiscale și valoarea pragului neimpozabil
– Condiții de venit pentru cererile de obținere a vizei
– Costul vieții în euro
– Punctajul global cu privire la sistemul de sănătate (GHS)
– Popularitatea turismului

De-a lungul anilor, Portugalia a fost o alegere populară pentru nomazii digitali și expați, dar nu s-a clasat pe primul loc în lista VisaGuide.World. În perspectiva anului 2024, Portugalia a anunțat modificări de politică ce pot fi considerate nefavorabile pentru nomazii digitali, printre care se numără și încheierea regimului de rezidență temporară, care acorda o reducere a impozitelor pe o perioadă de 10 ani pentru noii rezidenți, indiferent de naționalitate.

În anul viitor, Spania se va situa pe primul loc în preferințele nomazilor digitali, obținând un scor de 4,50 din 5. Începând cu anul 2023, viza pentru munca la distanță oferită de Spania le permite indivizilor să trăiască în țară pentru o perioadă de până la un an, cu condiția ca venitul lor să fie cel puțin dublu față de salariul minim din Spania, adică să depășească suma de 2.600 de euro sau 2.750 de dolari SUA lunar.

Top 10 țări pentru nomazii digitali în 2024:
Spania
Argentina
România
Emiratele Arabe Unite
Croaţia
Portugalia
Uruguay
Malta
Norvegia
Andorra

De asemenea, conform Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației din Spania, solicitantul pentru viza de nomad digital nu trebuie să aibă antecedente penale în Spania sau în oricare altă țară în ultimii cinci ani. Pentru a se califica, trebuie să dețină o asigurare privată de sănătate, să încheie un contract de muncă pe o durată de un an cu o companie din afara Spaniei și să aibă cel puțin trei ani de experiență în domeniul lor de activitate sau o diplomă de studii superioare.

La începutul acestui an, Spania a anunțat, de asemenea, că permite soților/soțiilor și familiilor să se alăture solicitantului care a obținut viza de nomad digital, cu condiția ca aceștia să aibă salarii mai mari decât suma minimă necesară. Solicitantul trebuie să dovedească un venit adițional de 1.000 de dolari pe lună pentru fiecare membru al familiei, iar ulterior, trebuie să aibă o sumă suplimentară de 335 de dolari de persoană pe lună. De exemplu, pentru ca o familie de patru persoane să se mute în Spania, solicitantul trebuie să prezinte venituri de 4.350 de dolari pe lună sau aproximativ 52.200 de dolari pe an.

În anul 2024, Argentina ocupă poziția a doua în clasamentul celor mai bune țări pentru nomazii digitali. Viza de nomad digital oferită de această țară din America de Sud permite lucrătorilor la distanță să stăvilească în Argentina timp de șase luni, având opțiunea de a prelungi șederea pentru încă un an. Pentru a aplica, solicitantul trebuie să aibă un loc de muncă la distanță și un pașaport emis de o țară care nu necesită viză argentiniană, conform Direcției Naționale pentru Migrație.

Încă nu se cunoaște în mod clar care sunt criteriile de venit pentru solicitanții de vize de nomad digital în Argentina. Conform informațiilor din raportul VisaGuide.World, vizele argentiniene oferă, de asemenea, beneficiul pentru nomazi de a fi scutiți de plata impozitelor pe întreaga perioadă a șederii lor.

FOTO: Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii