Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Criminalul de la Perla scăpa de închisoarea pe viață. Decizia e definitivă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 5 martie 2020 Etichete: , , ,

Magistrații Curții de Apel București au hotărât, joi, reducerea pedepsei la 25 de ani de închisoare pentru Gheorghe Vlădan, condamnat pe viață după ce a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla din București, ucigând două femei. Decizia este definitivă.

„Admite excepţia inadmisibilităţii contestaţiei formulate de petenta Bendre Georgiana Elena, excepţie invocată de Ministerul Public. Respinge, ca inadmisibilă, contesta?ia declarată de petenta Bendre Georgiana Elena împotriva sentinţei penale nr. 465/04.12.2019 a Tribunalului Giurgiu, pronunţată în dosarul nr. 1187/122/2019. În baza art.275 C.p.p. alin.2 C.p.p. obliga petenta la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul apărătorului din oficiu care a asigurat asisten?a juridică a intimatului se suportă din fondurile MJ. Definitivă. Pronun?ată în ?edin?ă publică, azi 05.03.2020”, conform deciziei CAB.

Condamnat la închisoare pe viață, „criminalul de la Perla” a cerut, în 2019, înlocuirea pedepsei pe viață, cu pedeapsa de 25 de ani de închisoare.

Tribunalul Giurgiu i-a admis cererea, însă fiica uneia dintre victime a intervenit în dosar și a contestat decizia judecătorilor din Giurgiu.

„Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei detentiunii pe viata nr. 167/3 februarie 2014 emis de Tribunalul Bucuresti Sectia a I-a Penala si dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei inchisorii conform prezentei sentinte,” se arată în decizia Tribunalului Giurgiu.

Astfel, magistrații Curții de Apel vor lua o decizie definitive, joi, în ceea ace îl privește pe Vlădan.

Dacă judecătorii vor menține decizia din primă instanță, Gheorghe Vlădan ar putea ieși din închisoare peste șapte ani, potrivit prevederilor din Codul Penal, deoarece este trecut de vârsta de 60 de ani.

Conform Codului Penal, “condamnatul trecut de vârsta de 60 de ani pentru bărbați și de 55 de ani pentru femei poate fi liberat condiționat după executarea efectivă a 15 ani de detențiune, dacă (…) este stăruitor în muncă, disciplinat și dă dovezi temeinice de îndreptare, ținându-se seama și de antecedentele sale penale”.

Fapta comisă

În anul 2012, Gheorghe Vlădan a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla din București în care lucra soția lui. Femeia, care voia să divorțeze de el, și casiera coaforului au fost ucise, iar alte șase persoane, angajați și clienți ai salonului au fost rănite.

sursa foto: spynews.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *