Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Măsurile de relaxare programate la 1 iulie vor fi amânate. Anunțul oficial făcut de ministrul Sănătății – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat, luni, că măsurile de relaxare care erau programate să fie aplicate de la 1 iulie vor fi amânate din cauza creșterii din ultimele zile a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. 

„Recomandările specialiştilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare. Urmărim numărul de cazuri şi pentru săptămâna viitoare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra tranşă de măsuri de relaxare. În perioada următoare, ne putem gândi la măsuri de relaxare dacă numărul de cazuri o să scadă. Rămâne ca fiecare dintre noi să ştim să gestionăm fiecare moment de relaxare. A fost şi rămâne un gest de maturitate. Suntem într-un moment în care gestionăm viitorul acestei pandemii. Situaţia nu este doar la noi, e şi în alte ţări, dar la noi parcă e mai acut. Ne gândim ca, punctual, să impunem unele restricţii unde există focare. 

Avem o săptămână de foc după acest weekend. Sistemul medical este pregătit dar nu putem lupta singuri.(…)Nu mai suntem în acea etapă de vârf. (n.r Virusul) nu este mai puțin agresiv(…)Atenția noastră trebuie să fie maximă. „, a declarat Ministrul Sănătății, la Digi24.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *