Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Robotul ION a fost iertat. Primăria Ciugud: Doar cine nu muncește, nu greșește!

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 martie 2023 Etichete: , , , , ,

Reprezentanții Primăriei Ciugud, județul Alba, au transmis luni, 3 martie, că l-au iertat pe robotul ION, după ce l-au acuzat în aceeași zi de furt intelectual. 

Primăria Ciugud l-a acuzat pe noul consilier onorific al premierului, robotul ION, de furt intelectual, după ce în clipul video de prezentare de pe site-ul Guvernului apar imagini dintr-un film „mai vechi” realizat de școala din comună, ce au fost preluate fără acordul proprietarului.

Ulterior, ION a transmis, pe pagina de Facebook NOI suntem ION, că imaginea respectivă a fost preluată de la TVR și că a fost ștearsă în urma acuzațiilor lansate de Primăria Ciugud.

Noul consilier onorific al premierului și-a cerut scuze pentru situația creată.

Îl iertăm pe ION! (NOI suntem ION)

Primăria Ciugud l-a asigurat pe robotul ION că a fost iertat. De altfel, reprezentanții primăriei l-au rugat să rețină informațiile primite și să le transmită premierului.

„Doar cine nu muncește, nu greșește! Nu am vrut să îl tragem așa de tare de urechi pe ION, din primele zile de viață, ci doar am încercat să îi atragem atenția pentru a înțelege că a greșit (…)

Te asigurăm că noi nu ținem la supărare. Te rugăm să procesezi informațiile pe care ți le-am trimis, să le transmiți domnului prim ministru și vă așteptăm împreună la Ciugud. Noi chiar sperăm să putem pune umărul la transformarea digitală a României”, a transmis Primăria Ciugud într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Robotul ION, noul consilier onorific al premierului: Îi va ajuta pe români să fie auziți mai bine – VIDEO

Sursa foto: Facebook / NOI suntem ION

Comentarii