Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


ANM: Cod galben de ploi torenţiale, vânt şi vijelii în zece județe

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 25 iunie 2024

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă de marţi, ora 12:00, până miercuri, ora 3:00, pentru judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi anumite zone din judeţele Cluj, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Zece județe din Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali sunt sub Cod galben de ploi torențiale și vijelii marți. În același timp, șapte județe din Oltenia și Muntenia, precum și București, sunt sub Cod galben de val de căldură persistent și disconfort termic. Miercuri, valul de căldură va persista în sudul Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat.

„În intervalul menţionat, în Banat, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, a transmis ANM.

O atenţionare Cod galben privind un val de căldură persistent şi disconfort termic ridicat este valabilă marţi în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti.

Miercuri, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de val de căldură persistent şi disconfort termic ridicat în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti.

Temperaturile maxime vor fi în general de 34-35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime de aproximativ 20 de grade.

Foto: ANM 

Comentarii