Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reuters: Tate ar fi vrut să îi recruteze pe Diana Șoșoacă și George Simion pentru a-l susține în fața acuzațiilor DIICOT

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 1 martie 2023 Etichete: , , , , ,

Andrew Tate ar fi vrut să îi recruteze pe parlamentarii George Simion și Diana Șoșoacă pentru a-l susține în fața acuzațiilor de viol și trafic de persoane, pentru care se află în arest preventiv de 2 luni, potrivit unor interceptări citate de Reuters.

În interceptările obținute de Reuters, Andrew Tate le-ar fi cerut asociaților săi să le spună celor doi parlamentari că acuzațiile DIICOT sunt false și că ar fi „foarte bine pentru carierele lor” să îl susțină.

Fă-le acest lucru clar: Veți obține foarte multe voturi când Tate va spune că i-ați luat partea”, ar fi spus Tate unuia dintre asociați, într-o convorbire din 28 ianuarie.

În schimb, liderul AUR a precizat că nu a fost contactat niciodată de Tate sau de asociații săi și că nu l-ar fi susținut public dacă i s-ar fi cerut acest lucru.

Sistemul de justiție va decide, nu politicienii”, a spus Simion, întrebat de Reuters dacă acuzațiile DIICOT la adresa fraților Tate ar fi false.

Și un purtător de cuvânt al senatorului neafiliat Diana Șoșoacă a spus că interceptările ar fi „minciuni” care au scopul de a o ataca.

Într-o altă convorbire, Andrew Tate i-ar fi cerut unui apropiat să publice pe rețelele sociale clipuri în care una dintre victimele acestuia ar fi fost surprinsă petrecând.

Îmi spui că vrei să o discreditez, să atrag rețelele sociale împotriva ei, nu?”, ar fi întrebat apropiatul lui Tate. „Da, distruge-o”, ar fi fost replica acestuia.

La finalul acestei săptămâni, Curtea de Apel București a decis definitiv că Andrew și Tristan Tate, dar și cele două românce implicate în dosarul de trafic de persoane și viol, vor rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile (detalii, aici).

CITEȘTE ȘI: Dosarul Fraților Tate. Cum au încercat să îi facă pe judecători să îi elibereze din arestul preventiv

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii