Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Reuniune a europarlamentarilor Partidului Popular European la Viena, înainte de votul decisiv pentru aderarea la Schengen

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Partidul Popular European (PPE) are, între miercuri și vineri, o reuniune pe tema migrației, ce se va desfășura în Austria, la Viena, și unde va participa inclusiv cancelarul austriac Karl Nehammer. Europarlamentarii români din grupul PPE au transmis că este „o ultimă încercare” de a-i convinge pe oficialii austrieci să renunțe la obiecțiile legate de aderarea României la Spațiul Schengen.

Partidul din care fac parte cancelarul Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner, oficialii austrieci care au declarat public că se opun aderării României în Schengen, – Österreichische Volkspartei (ÖvP – Partidul Popular Austriac) – face parte din familia europeană a PPE, alături de Partidul Național Liberal și Partidul Mișcarea Populară din România.

Manfred Weber, președintele PPE, este unul dintre susținătorii României și Bulgariei în procesul de aderare la Spațiul Schengen. Detalii, aici. Weber și Nehammer ar urma să susțină o conferință de presă comună, în jurul orei 18:30.

La Aeroport, alaturi de Manfred Weber in drum spre Viena. Ultimul Asalt. Ora 17.30 ne vom afla fata in fata cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Ce doriti sa ii transmit cancelarului austriac?”, a transmis europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, miercuri, pe pagina personală de Facebook.

Și eurodeputatul Siegfried Mureșan a transmis că miercuri, la Viena, se va discuta despre opoziția Austriei.

PPE a luat întotdeauna decizii bazate pe argumente serioase. Asta așteptăm și de la Austria în cazul de față: o decizie serioasă, bazată pe argumente. Argumentele sunt de partea noastră. Toate argumentele sunt în favoarea aderării României la spațiul Schengen”, a transmis, pe Facebook, europarlamentarul liberal.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a transmis că este „o ultimă încercare de a răsturna situația în favoarea țării noastre”.

Până acum nu au convins pe nimeni din Uniunea Europeană cu argumentele lor, dar totuși, în mod absolut discriminatoriu, susțin că se vor opune accesului României în spațiul Schengen”, a transmis Tomac, pe Facebook.

Reuniunea de miercuri are loc cu o zi înainte de Consiliul Justiție și Afaceri Interne, unde aderarea României la Spațiul Schengen se află pe ordinea de zi. Detalii, aici.

CITEȘTE ȘI: România va cere un vot pentru aderarea la Schengen la Consiliul JAI de joi / Ciucă: Blocarea nu va aduce răspunsurile dorite de Austria

Sursă foto: Twitter / EPP

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com