Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Liderul grupului PPE, mesaj pentru România și Bulgaria: Locul lor este în spațiul Schengen

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Liderul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a transmis duminică, 25 septembrie, la Sofia, că România și Bulgaria „trebuie să devină în sfârșit state membre ale Spațiului Schengen”.

Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European”, a transmis Manfred Weber, în urma vizitei în Sofia.

Vizita lui Weber în Bulgaria vine în contextul alegerilor parlamentare din țara vecină, ce vor avea loc pe 2 octombrie. Președintele grupului PPE a avut un mesaj de susținere pentru GERB, partidul condus de Boyko Borisov.

Noi, în Parlamentul European, am susţinut mereu acest lucru, am luptat mereu pentru ca Bulgaria să devină membru deplin şi sunt sigur că cu un guvern PPE la Sofia vom recăpăta controlul asupra frontierelor externe, problemelor migratorii, aşa cum era înainte”, a mai transmis Manfred Weber.

CITEȘTE ȘI: România în Schengen. Consiliul UE și Comisia, chemate de PE să prezinte un calendar pentru aderare

Sursă foto: Twitter / EPP

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com