Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Retragerea lui Ciucă, așteptată luni. O parte dintre consilieri și-au dat deja demisiile

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 12 iunie 2023

Pe măsură ce se așteaptă retragerea premierului Nicolae Ciucă, unii dintre consilierii săi și-au înaintat deja demisia. Surse guvernamentale au confirmat pentru News.ro că o parte din consilierii premierului au demisionat încă de vineri, 9 iunie, în contextul așteptării depunerii mandatului premierului și declanșării rocade guvernamentale.

Se așteaptă ca premierul Nicolae Ciucă să-și depună mandatul în ședință de Guvern programată luni, 12 iunie, ceea ce înseamnă că întregul Executiv cade.

După acest anunț, se va declanșa procedura de înlocuire a premierului în cadrul coaliției de guvernare, ceea ce reprezintă o premieră în politica din România. Astfel, funcția de premier ar urma să fie preluată de președintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, în urma nominalizării acestuia de către președintele Klaus Iohannis.

Printre funcțiile ocupate de consilierii premierului Ciucă se numără șeful Cancelariei, Mircea Abrudean, patru secretari de stat, inclusiv purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru, care deține rangul de secretar de stat.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii