Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Republica Moldova va primi 30 de milioane de dolari din partea SUA pentru sectorul energetic

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 6 ianuarie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Statele Unite ale Americii, prin agenția de Dezvoltare Internațională (USAID), a anunțat că va acorda Republicii Moldova un ajutor financiar de 30 de milioane de dolari pentru a contracara efectele crizei energetice declanșate de invazia rusă în Ucraina.

În aceste vremuri dificile, Moldova are nevoie de ajutor, iar comunitatea internațională este solidară cu noi”, a transmis Maia Sandu, pe Twitter, vineri, 6 ianuarie.

Ajutorul financiar va fi acordat prin intermediul Băncii Mondiale, iar cele 30 de milioane de dolari trebuie folosiți pentru achiziții de electricitate.

Contribuția USAID demonstrează că Guvernul SUA continuă să susțină Guvernul Moldovei pentru a răspunde provocărilor fără precedent în fața războiului lui Putin împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat al agenției americane.

În ultimii 30 de ani, USAID a ajutat Republica Moldova cu 640 de milioane de dolari, bani folosiți pentru proiecte care susțin întărirea democrației, creșterea economică, finanțări în domeniile Educației și Sănătății, dar și pentru a putea răspunde unor provocări umanitare, precum fluxul de refugiați din Ucraina.

Sunt recunoscătoare USAID pentru ajutorul de 30 de milioane de dolari ce va întări sectorul energetic al Moldovei și care ne va ajuta să trecem peste provocările iernii și să menținem stabilitatea în țară”, a adăugat președintele Republicii Moldova.

Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii