Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Curtea de Apel București obligă CSM să îi permită procuroarei Zarafina Puiu să lucreze și după ce va împlini 65 de ani

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 5 iulie 2019 Etichete: , ,

Curtea de Apel București a admis vineri acțiunea procuroarei Puiu Zarafina de la Secția specială de investigare a magistraților. În decizia judecătorilor, se arată că Secția pentru procurori a CSM este obligată să-i permită procuroarei să-și continue activitatea și după împlinirea vârstei de pensionare de 65 de ani. 

„Respinge ca neîntemeiate excepțiile lipsei calității procesual pasive aparatului a inadmisibilității cererii de suspendare. (…) Anulează Hotărârea nr 518/2019 a secției de procurori din cadrul CSM și obligă pârâtul să acorde reclamantei avizul anual pentru menținerea în funcție după împlinirea vîrstei de 65 de ani.(…) Executorie de drept în ceea ce privește suspendarea”, se arată în decizia judecătorilor Curții de Apel București.

Procurorul Zarafina Puiu, în vârstă de 64 de ani, de la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, nu a mai primit avizul CSM pentru menținerea în funcția de magistrat, după împlinirea vârstei de 65 de ani. Ea a contestat decizia CSM în instanță, care i-a dat dreptate. Zarafina Puiu a cerut suspendarea și anularea deciziei CSM.

Zarafina Puiu conduce ancheta împotriva procurorului Andrei Bodeanu, șeful DNA Constanța, cunoscut după ce a trimis în judecată mai mulți afaceriști și politicieni, precum Radu Mazăre.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *