Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD își stabilește, luni, strategia pentru moțiunea de cenzură. Social-democrații se reunesc la sediul din Kiseleff

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 20 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Conducerea interimară a Partidului Social Democrat se reunește, luni, la sediul din Kiseleff. Printre altele, social-democrații își vor stabili strategia pe care o vor aborda pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, potrivit unor surse mainnews.ro.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat imediat după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul pe care îl conduce își va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi că social-democrații vor depune moțiune de cenzură. UDMR a anunțat că va vota moțiunea de cenzură.

Duminică, liderul social-democraților a anunțat că a strâns suficiente voturi pentru a depune moțiunea.

„Erau 115 semnături. Cu alte cuvinte, suficiente pentru a depune moţiunea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis a declarat joi seară că este „destul de sceptic” privind moțiunea de cenzură pe care a anunțat-o PSD.

„Cu moțiunea sunt destul de sceptic. (…) Este un argument invocat în ultima vreme de cei care în ultimii 3 ani au demonstrat că vor să reducă democrația din Romania asa cum s-a exprimat cineva din PSD. Nu contravine normelor Consiliului Europei. Dă mai multe opțiuni alegătorilor, nu mai puține opțiuni. Nu se restrâng drepturi, dimpotrivă. Este o chestiune ceruta insistent de-a lungul anilor de partide și cetățeni. Am verificat cu specialiștii din Administrația Prezidențială și nu contravine niciunei norme”, a mai declarat Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul PNL a decis să-și asume răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege referitor la revenirea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *