Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte: Încă 900 de români cer repatrierea. Le-am oferit tot ce am avut

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, a declarat, pentru Agerpres, că încă 900 de români, aflaţi în Israel,  au solicitat plecarea spre România. Oficialul Patriarhiei Române spune că pelerinii vor ajunge cu bine acasă și s-a asigurat că au hrană.

Întrucât atacurile în Israel sunt în plină desfășurare, autoritățile au decis să manifeste prudență în ceea ce privește repatrierea, pentru organizarea curselor aeronavelor. Ministerul Afacerilor Externe a precizat că au fost repatriați peste 800 de români.

În cadrul demersurilor de repatriere, au fost organizate nouă curse aeriene. Șefa diplomației române, Luminița Odobescu,  a subliniat că situația poate fi gestionată utilizând aeronavele TAROM și ale altor operatori privați, având totuși în vedere și alte opțiuni pentru asigurarea repatrierii cetățenilor. Wizz Air a anunțat că își suspendă toate zborurile pe relația România – Israel.

Românii trebuie să se adreseze Ambasadei, dacă vor repatrierea

Nu vor putea, probabil, să îi pună pe toţi la aeronavele din seara aceasta, dar, în funcţie de răspunsul pe care îl vor primi de la Ministerul Afacerilor Externe, probabil mâine cel târziu sau într-o zi – două să reuşim să facem astfel încât toţi pelerinii să ajungă înapoi către casă. Le-am oferit tot ce am avut: hrană, apă şi în primul rând vorbă bună ca să nu se teamă”, a declarat arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, pentru sursa citată.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul Israelului și doresc evacuarea, respectiv repatrierea, trebuie să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv pentru a-și anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Pelerinajele în Israel vor fi anulate în perioada aceasta, a anunțat Patriarhia Română.

Citește și:  Români în Israel: La aeroport e liniște, organizat. Sirenele sună neîncetat/ Judecător: M-am întors șocată

Sursă foto: jerusalem.ro

 

 

Comentarii