Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reîncep lucrările de reabilitare a Podului de la Cernavodă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 februarie 2022

Lucrările de reabilitare a Podul de la Cernavodă, situat pe Autostrada Soarelui, vor fi reluate începând de marți, 15 februarie, iar circulația în zonă vor fi instituite restricții de circulație, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

La finalul lunii aprilie, odată cu apropierea sezonului estival și totodată cu creșterea valorilor de trafic pe autostradă, lucrările vor fi oprire iar restricțiile de circulație vor fi ridicate. Potrivit CNAIR, termenul de finalizare al contractului de execuție este data de 12 februarie 2023, iar garanția este de 5 ani.

Lucrările de reabilitare a podului de la Cernavodă sunt efectuate de firma Maristar COM, valoarea contractului fiind de 66,8 milioane de lei fără TVA.

În cadrul contractului de reabilitare a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări după cum urmeaza: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuire sistem rutier,  înlocuirea parapetului pietonal și directional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale  la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces, etc.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanta, de asemenea unind Dobrogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Sursa foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *