Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Ședință la PSD. Stănescu: Partidul nu trebuie să revină la guvernare în acest moment/ Vasilescu: Depunem moțiune atât pentru sancționarea guvernului, cât și pentru demiterea lui

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 20 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Conducerea interimară a PSD s-a reunit, luni, la sediul din Kiseleff. Printre altele, social-democrații vor discuta despre strategia pe care o vor aborda pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, potrivit unor surse mainnews.ro.

Secretarul general interimar al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, a subliniat că PSD nu trebuie să revină la guvernare în momentul acesta, chiar dacă va depune moțiune de cenzură.

PSD nu trebuie să revină la guvernare în momentul ăsta şi în perioada următoare. Trebuie să lăsăm Guvernul ăsta care face numai -lucruri bune- să treacă cât mai mult timă să vedem ce fac. Noi mereu am vorbit numai de prosperitate, ei au întrerup toate programele, Start-ul nation, tomatele, irigaţiile, o familie o casă, tot. Ei nu au nicio idee şi nu fac nimic. Ei ne spun în agenda lor alegeri anticipate, două tururi de scrutin, practic un interes al lor de grup, de gaşcă, în ideea de a minţi românii, de a nu majora alocaţiile, pensiile şi salariile profesorilor”, a spus Paul Stănescu, înainte de şedinţa PSD.

Acesta a declarat ca un guvern de uniune națională poate fi o variantă în viitorul apropiat. „E o variantă, nu ştiu dacă ar fi cea mai bună, dar e o variantă şi un guvern de uniune naţională”.

Paul Stănescu consideră că PNL a schimbat „regula în timpul jocului”, iar revenirea la alegerilor primarilor în două tururi este „un atentat la democrație”.

Nu suntem de acord ca să se schimbe regula în timpul jocului. E un atentat la democraţie ceea ce face Guvernul Orban la această oră. Ei, în momentul în care se vorbea de justiţie şi liderul nostru la acea vreme avea o problemă cu justiţie se legau cu lanţuri în Parlamentul European. Exact acelaşi lucru îl facem şi noi”, a completat Stănescu.

De asemenea, Stănescu a precizat că dacă se revine la alegerile primarilor în două tururi, UDMR ar pierde 20% din primari.

„Vom depune moţiune. UDMR sigur că are un interes pentru că din câte am înţeles ei pierd 20% din primari dacă sunt două tururi de săscrutin. Aşa că avem aliat UDMR-ul şi o să discutăm şi cu parlamentari independenţi şi cu alţi parlamentari, şi cu Pro România, o să discutăm cu toată lumea”, a subliniat Stănescu.

Vasilescu: Depunem moțiune atât pentru sancționarea guvernului, cât și pentru demiterea lui

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, după întâlnirea social-democraților, că Partidul Social Democrat va depune o moțiune de cenzură care se va axa atât pe alegerea primarilor în două tururi, cât și pe necesitatea demiterii ca urmare a proatei guvernări.

PSD va depune o motiune de cenzura, se va axa nu doar pe sanctionarea unui abuz al guvernului (cu alegerea primarilor in doua tururi) ci si pe necesitatea demiterii ca urmare a proastei guvernari. De la investire, Guvernul s-a imprumut cu 20 de miliarde de lei fara sa fie directionati spre investitii, santierele de autostrazi sunt subfinantate, se taie programele de sprijin pentru IMM-uri si fermieri introduse de guvernarea PSD”, a zis Olguta Vasilescu.

Cu toată lumea, toți parlamentarii care vor să dea jos acest guvern, orice parlamentar este bine venit”, a răspuns Lia Olguța Vasilescu întrebată cu cine negociază PSD în afară de UDMR.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat imediat după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul pe care îl conduce își va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi că social-democrații vor depune moțiune de cenzură. UDMR a anunțat că va vota moțiunea de cenzură.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul PNL a decis să-și asume răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege referitor la revenirea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Sursă foto: Evz.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 90797 more Info on that Topic: mainnews.ro/sedinta-la-psd-stanescu-partidul-nu-trebuie-sa-revina-la-guvernare-in-acest-moment-vasilescu-depunem-motiune-atat-pentru-sanctionarea-guvernului-cat-si-pentru-demiterea-lui/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *