Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Regele Charles, înconjurat de localnici în ultima zi petrecută la Valea Zălanului. Cum îl descriu românii pe monarhul britanic

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 5 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Regele Charles al III-lea și-a petrecut ultima zi din minivacanța în România, înconjurat de oamenii din Valea Zălanului, județul Covasna. Potrivit TVR, a făcut multe plimbări în pădurea din sat, a stat de vorbă cu localnicii pe care i-a invitat și la un picnic. Unii dintre români i-au oferit cadouri simbolice Regelui Charles: icoane, flori, pălincă. 

Vizita monarhului britanic în România a fost privată, iar întâlnirea cu președintele Iohannis a fost un gest de cuartoazie. Marți, 6 iunie, Regele Charles va ajunge la propietatea sa din Viscri, județul Brașov. Se estimează că va fi așteptat din nou de localnici, întrucât este catalogat „un om cald”.

Un om deosebit și foarte cald”, l-a caracterizat o persoană pe suveran. „O persoană foarte caldă. Din popor, o persoană din popor care coboară la nivelul omului să îl asculte, să îl îmbrățișeze”, a spus o femeie despre Regele Charles, potrivit sursei citate.

La rândul său, Regele Charles a declarat că iubește România și îi apreciază pe români, mai ales pe tinerii voluntari.

„Am fost impresionat de reprezentanții tinerei generații, întreprinzători tineri care fac față provocărilor lumii moderne în toate domeniile din tehnologie, ecoturism sau mediu, în construirea de clădiri prietenoase cu mediul, în identificarea de noi tehnici. Am fost inspirat de oamenii pe care i-am întâlnit, care lucrează neobosit pentru ceilalți. Încă din 90 am devenit prietenul lor și sunt și acum prietenul Asociației Monumentelor – care îi instruiește pe arhitecți și cei activi în conservarea monumentelor. Este atât de impresionant să vezi câți voluntari tineri lucrează an de an cu atâta dragoste și dedicație pentru monumentele istorice, pentru a ajuta la păstrarea arhitecturii atât de diversificate a României”, a precizat Regele Charles al III-lea, la Palatul Cotroceni.

CITEȘTE ȘI:  Cum sunt relațiile diplomatice dintre România și Marea Britanie. Regele Charles: Abia aștept să îmi îndeplinesc rolul pentru a strânge comunitatea de români

Sursă foto: captură video Antena 3

Comentarii