Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reacții ale liderilor din coaliția de la guvernare, după ce moțiunea de cenzură a fost respinsă: Un eșec previzibil al Alianței PSD-AUR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2021

Moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat împotriva Guvernului format din PNL, USR PLUS și UDMR și condus de Florin Cîțu a fost respinsă, marți, în Parlament. Premierul, cel vizat direct de demersul social-democraților, a catalogat inițiativa PSD drept un „eșec previzibil”, în timp ce președintele Partidului Național Liberal a transmis că ar fi fost vorba de „un balon de săpun”.

Eșec previzibil al Alianței PSD – AUR! Moțiunea de cenzură împotriva acestui Guvern a picat. O moțiune de fațadă, în care nici Marcel Ciolacu nu a crezut, măcar. Românii doar asta trebuie să știe! Guvernul pe care îl conduc va lua în continuare cele mai bune măsuri, va face investiţii, va face reforme! Rămân cel mai mare inamic al PSD”, a scris premierul, pe Facebook, după ce moțiunea de cenzură a picat în Parlament.

Ludovic Orban: Moțiunea a fost un balon de săpun

Președintele Partidului Național Liberal și contracandidat al lui Florin Cîțu pentru congresul din toamnă al PNL, Ludovic Orban a transmis că moțiunea de cenzură depusă de PSD s-a dovedit a fi „ doar un balon de săpun”.

Moțiunea de cenzură a fost respinsă, la o diferență foarte mare, adică 201 voturi, față de 234 cât erau necesare pentru a trece”, a precizat Orban.

Președintele Camerei Deputaților a amintit că parlamentarii coaliției au fost prezenți la moțiune, fără să voteze.

Coaliția guvernează în continuare și vom aplica programul de guvernare pe care ne-am angajat să îl punem în practică, în fața românilor și a Parlamentului”, a adăugat președintele PNL.

Dan Barna: Construim o Românie care nu îi place PSD-ului

Co-președintele USR PLUS și vicepremierul Dan Barna a precizat că moțiunea de cenzură a fost o „demagogie ipocrită” și că, spre deosebire de cei care au inițiat-o, parlamentarii coaliției încearcă să „facă țara asta mai bună”.

Am promis că vom face spitale, am început să face spitale și le veți vedea la finalul acestei guvernări. Am promis o justiție curată, avem o justiție curată și vom consfinți asta în lege până la finalul anului. Am promis că vom fi cinstiți cu bugetul și posibilitățile țării și asta facem. Construim pas cu pas, lege cu lege și om cu om, o Românie care nu îi place PSD-ului. O Românie onestă, dezvoltată și așezată pe baze durabile”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Barna mai susține că planul Guvernului și al coaliției este de a implementa reforme pe termen lung.

Iar spectacolul disperării PSD e înduioșător, dar nu o să ne oprească din drum. Nu sunt eu cel care să dea sfaturi pesediștilor, dar dacă o țin așa, până și copiii au să vadă într-o zi că sunt un partid al subdezvoltării și sărăciei. Un partid al trecutului. Pe axa Iliescu-Dragnea-Ciolacu încercați de 30 de ani să puneți frână României. Nimeni nu mai vrea să facă parte din istoria pe care o construiești PSD. E plină de necazuri, sărăcie și ipocriți. Și poate atunci o să începeti să construiți ceva. Până acum n-ați făcut decât să distrugeți. Dar ne-a rămas speranța și în baza ei construim azi. Oricât de mult vă enervează asta pe voi”, a mai scris vicepremierul.

Kelemen Hunor: Avem multe de făcut

Liderul UDMR arată că deputații și senatorii formațiunii au asigurat cvorumul, dar nu au votat moțiunea de cenzură.

A trecut o jumătate de an de când am preluat guvernarea și avem proiecte concrete pentru țară pentru cel puțin următorii patru ani. Bilanțul perioadei care a trecut din decembrie și până în prezent este unul pozitiv: am demarat proiecte mari de dezvoltare a infrastructurii, am alocat fonduri consistente pentru modernizarea unităților medicale, am alocat fonduri de la bugetul de stat pentru construirea de noi spitale și am făcut progrese în ceea ce privește folosirea liberă a simbolurilor noastre naționale. Vom continua să acționăm în toate domeniile, deoarece constatăm că putem îmbunătăți calitatea vieții oamenilor. Avem multe de făcut”, a scris vicepremierul Kelemen Hunor, pe Facebook.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: LIVE VIDEO UPDATE Moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Cîțu a picat în Parlament

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *