Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Putin l-a lăudat pe Erdogan pentru rolul pe care l-a jucat în semnarea acordului privind exportul de cereale ucrainene

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 august 2022

Președintele rus Vladimir Putin l-a lăudat vineri, 5 august, pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru rolul său în semnarea acordului de deblocare a exporturilor de cereale ucrainene, într-o întâlnire a celor doi șefi de stat de la Soci, Federația Rusă, potrivit CNN

„Datorită participării dumneavoastră directe și datorită medierii ONU, a fost rezolvată problema aprovizionării cu cereale ucrainene din porturile Mării Negre. Livrările au început deja. Vreau să vă mulțumesc pentru acest lucru și pentru faptul că, în același timp, a fost luat un pachet de decizii privind furnizarea neîntreruptă de alimente rusești și îngrășăminte rusești pe piețele globale”, a spus Putin.

Conform sursei citate, liderul rus a mai transmis că Moscova speră să semneze un memorandum cu Turcia privind dezvoltarea relațiilor comerciale și economice dintre cele două țări.

Cei doi lideri plănuiesc să discute în detaliu subiectele cooperării dintre Federația Rusă și Turcia, inclusiv perspectivele de extindere în continuare a relațiilor comerciale și economice și implementarea unor proiecte strategice comune în sectorul energetic, a declarat joi, 4 august, Kremlinul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis săptămâna trecută că Putin și Erdogan vor discuta despre cooperarea militară și tehnică, precum și despre problemele exportului de cereale din Ucraina.

Erdogan a spus, la rândul său, că întâlnirile dintre delegațiile turce și ruse pe probleme politice, economice și comerciale au fost fructuoase.

Este a doua întâlnire tete-a-tete a celor doi șefi de stat în trei săptămâni.

La ultima întrevedere la care au luat parte Putin și Erdogan, Ucraina, Rusia, Turcia și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, au semnat un acord pentru reluarea exporturilor de cereale din Marea Neagră ale Ucrainei.

Între timp, primul transport maritim de cereale ale Ucrainei, nava Razoni, sub pavilionul țării Sierra Leone, care transportă 26.000 tone de porumb a plecat spre Liban.

CITEȘTE ȘI: Volodymyr Zelenskiy, despre primul transport maritim de grâne ucrainene: Nu înseamnă nimic. Economia Ucrainei e în comă

Foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 36699 more Info to that Topic: mainnews.ro/putin-l-a-laudat-pe-erdogan-pentru-rolul-pe-care-l-a-jucat-in-semnarea-acordului-privind-exportul-de-cereale-ucrainene/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *