Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Procurorul General al României, despre coronavirus: Noi vom asigura reacția penală / Gabriela Scutea face un apel la mass-media

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: , ,

Procurorul General al României, Gabriela Scutea, a declarat că instituția pe care o conduce este gata să intervină în eventualitatea în care se vor constata încălcări ale legii.

Prezentă la ședința de bilanț a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Gabriela Scutea a cerut reprezentațiilor mass-media să verifice cu atenție informațiile venite pe tema coronavirus și a amintit că Parchetul General este gata să asigure ”reacția penală”.
“Dispozițiile legale privind zădărnicirea combaterii bolilor au și o condiție. Discutând în plan social, este evident că nu ne dorim să se răspândească. Rămânem în legătură strânsă cu organele administrației din domeniul ministerului Sănătății și MAI. E vorba despre acte eventual medico-legale. Este vorba despre seriozitatea analizelor medicale. Nu mă îndoiesc de capacitatea administrativă. Fac apel la media să induceți aceste verificări ale surselor și preluarea punctelor de vedere oficiale. Noi vom asigura reacția penală. Sunt în contact permanent, dar nu sunt monitorizate de mine”, a declarat Gabriela Scutea.

4 persoane izolate au părăsit domiciliul

În cursul zilei de miercuri au fost înregistrate două dosare penale pentru infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Conform surselor mainnews.ro, 4 persoane au părăsit domiciliul cu toate că trebuiau să stea izolate.

Sursa foto Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *