Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Putin l-a felicitat pe Macron pentru câștigarea alegerilor din Franța

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 aprilie 2022

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, l-a felicitat luni, 25 aprilie, pe Emmanuel Macron pentru realegerea în funcția de președinte al Franței.

„Vă doresc sincer succes în activitățile de stat, precum și sănătate și bunăstare”, se arată în mesajul publicat de Kremlin și citat de CNN.

Macron a câștigat alegerile prezidențiale din Franța cu 58,55% din voturi, potrivit rezultatelor publicate duminică seară de Ministerul francez de Interne. Rivala sa de extremă-dreapta Marine Le Pen a obținut 41,45% din voturi.

După ce a revendicat victoria în alegeri, Macron a precizat că mulți francezi l-au votat nu pentru că îi susțin ideile, ci pentru că au respins „ideile extremei drepte”.

„Mulți din această țară au votat pentru mine nu pentru că îmi susțin ideile, ci pentru a le ține la distanță pe cele ale extremei drepte. Vreau să le mulțumesc și știu că le sunt dator în anii care vor urma. Va trebui să fim binevoitori și respectuoși pentru că țara noastră este măcinată de atât de multe îndoieli, de atât de multe diviziuni”, a declarat Macron în discursul susținut după ce a revendicat victoria în alegeri.

În vârstă de 44 de ani, acesta a declarat că va aborda următorii cinci ani cu „ambiție și bunăvoință” și că „nu va lăsa pe nimeni în urmă”.

„De acum încolo, nu mai sunt un candidat al unui partid, ci sunt preşedintele tuturor. Ştiu că pentru mulţi dintre compatrioţi care au votat pentru extrema dreaptă, înţeleg supărarea şi furia lor şi este responsabilitatea mea să le ofer şi lor răspunsuri”, a mai spus Macron.

La rândul său, contracandidata Marine Le Pen și-a admis înfrângerea și a promis că nu va abandona poporul francez, după ce a pierdut în fața lui Emmanuel Macron.

În fața susținătorilor care o aclamau, ea a declarat că faptul că peste 41% dintre alegători au susținut-o reprezintă o „victorie”.

„În această înfrângere pot simți speranță”, a spus ea în fața susținătorilor care scandau „Marine! Marine!”.

„Mă tem că cei cinci ani care vor urma nu se vor rupe de cei cinci ani brutali pe care i-am avut. Îmi voi continua angajamentul față de Franța și față de francezi. Nu s-a terminat!”, a mai afirmat ea.

Foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com