Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Putin acuză că Polonia vrea să „intervină direct” în Ucraina

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 iulie 2023

Președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat în cadrul unei întâlniri cu membrii Consiliului de Securitate al Rusiei că Polonia planifică să ocupe o parte din Ucraina, notează The Guardian, citând BBC Rusia.

„Cât despre liderii polonezi, probabil că se așteaptă să formeze o anumită coaliție sub umbrela NATO și să intervină direct în conflictul din Ucraina, pentru a smulge ulterior o bucată mai mare pentru ei, pentru a-și recăpăta, cum cred ei, teritoriile istorice – zona de vest a Ucrainei de astăzi (…) Teritoriile vestice ale Poloniei de azi sunt un cadou de la Stalin pentru polonezi, au uitat prietenii noștri de la Varșovia despre asta? Vă vom reaminti”, a declarat Putin.

Potrivit BBC, Putin nu a confirmat în mod specific afirmația sa cu privire la intențiile poloneze. Anterior, el a invocat ideea de „cadouri” teritoriale făcute de autoritățile sovietice pentru a justifica anexarea Crimeei de către Rusia.

Săptămâna trecută, și purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a lansat afirmații asemănătoare, într-un interviu acordat postului Al Jazeera.

„Există acum o dorință evidentă a Poloniei de a invada partea de vest a Ucrainei. De aceea, Ucraina nu este invitată în NATO”, a spus Zakharova.

Sursa foto: Kremlin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW