Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Premierului Qatarului, în urma întrevederii cu Ciolacu, acuză Israelul de „șantaj politic”

By Vîrban Robert , in Politic Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 17 aprilie 2024

Șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, premierul statului Qatar, implicat în procesul de negocierii dintre israelieni și palestinieni, a acuzat miercuri Israelul, în urma unei întrevederi cu premierul Marcel Ciolacu, de „șantaj politic” pentru că nu ar permite trecerea ajutoarelor umanitare în Fâșia Gaza.

Premierul Marcel Ciolacu a avut miercuri, la Doha, o întâlnire cu omologul său qatarez, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani. Discuția dintre cei doi a vizat chestiuni economice, dar și situația din Fâșia Gaza. La finalul întrevederii, premierul statului Qatar a transmis că negocierile dintre israelieni privind eliberarea ostaticilor bat pasul pe loc și a acuzat statul evreu de „șantaj politic”.

„Am discutat despre Fâșia Gaza și eliberarea ostaticilor. I-am prezentat domnului prim-ministru (n.r. – Marcel Ciolacu) evoluția situației. Statul Qatar a condamnat evenimentele din 7 octombrie (n.r. – atentatul terorist asupra Israelului), dar nu putem accepta pedepsirea civililor din Gaza. Am considerat încă de la începutul acestui război că este posibilă o extindere, ceea ce s-a și întâmplat. (…) Faptul că ajutoarele umanitare nu ajung reprezintă o formă de șantaj politic”, a declarat Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani.

În plus, acesta a acuzat comunitatea internațională de dublă măsură în ceea ce privește analiza acestui conflict.

„Din păcate, negocierile sunt blocate. Încercăm să deblocăm situația pentru a atenua suferințele poporului palestinian. Este clar că războiul din Gaza a suscitat poziții diferite în comunitatea internațională, este însă o dublă măsură în abordarea acestei chestiuni. Am dori să fie adoptate criterii unitare în ceea ce privește chestiunile de acest gen. (…) Suntem de partea păcii, nu a războiului”, a subliniat premierul statului Qatar.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW