Thursday, March 4, 2021
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, mesaj pentru electoratul fidel: Le spune pensionarilor că PNL nu o să le mai crească pensiile/Pe bugetarii îi sperie că vor fi dați afară

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 24 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă critică măsurile din programul de guvernare al lui Ludovic Orban. Mesajul premierului demis este în nota campaniei electorale și anunță „tăieri”, anularea vocherelor de vacanță dar și disponibilizări. Viorica Dăncilă se adresează electoratului fidel: pensionari și angajați la stat. Pensionarii sunt amenințați că pensiile nu vor mai fi mărite, în timp ce bugetarilor li se spune că vor fi dați afară și li se vor anula benficiile de care au avut parte în guvernarea PSD. 

Viorica Dăncilă nu este de acord cu reducerea numărului de ministere de la 26 la 16, ea afirmând că, în acest fel, funcționari publici își vor pierde locurile de muncă.

„10 măsuri de austeritate în programul de guvernare al PNL:

1. Tăierea salariilor angajaților din sectorul public. PNL spune explicit că va modifica Legea salarizării, în ideea de a aduce salariile din sistemul public la nivelul celor din privat. PNL însă nu ține cont că în privat sunt multe salarii situate în zona gri, cu un venit mic pe cartea de muncă, completat de angajator cu bonusuri. Prin urmare „echilibrarea” salariilor de la stat cu cele din privat pleacă de la o premisă falsă. Această reducere a salariilor din sistemul public va afecta peste 1,2 milioane de familii de români!

2. Anularea voucherelor de vacanță. Este o consecință inevitabilă a modificării Legii salarizării, anunțată în programul PNL. Pe lângă faptul că se anulează un beneficiu câștigat de salariații din sectorul public, măsura este devastatoare pentru turismul românesc.

3. Anularea majorărilor de salarii prevăzute de PSD în Legea salarizării. Este o consecință implicită a modificării Legii salarizării, în sensul „echilibrării” cu salariile din privat.

4. Reducerea salariului minim. Guvernul Orban consideră că majorările salariului minim au fost „exagerate”.

5. Anularea majorării anticipate a salariilor din Învățământ prevăzută pentru 1 septembrie 2020. Programul PNL nu își asumă această majorare.

6. Anularea creșterii punctului de pensie la 1.775 lei pentru 1 septembrie 2020. Programul PNL nu își asumă această majorare.

7. Închiderea sau comasarea spitalelor. Se revine la măsura Guvernului Boc de „comasare” a spitalelor neperformante.

8. Creșterea tarifelor pentru populație la gaze naturale și energie electrică prin înlăturarea plafoanelor din OUG 114.

9. Reorganizarea agențiilor de plăți în agricultură (care au funcționat impecabil din 2007, mai puțin în guvernarea Cioloș, în 2016).

10. Anularea programului „Tomate românești”.

La toate aceste tăieri și măsuri de austeritate, se adaugă și amenințarea cu disponibilizarea unor angajați ai ministerelor, în urma unor comasări.

Până și puținele lucruri bune din acest program vor fi inițiate ca proiecte de lege în Parlament (și nu ca ordonanțe ale Guvernului), urmând, probabil, să nu fie adoptate niciodată”, scrie premierul demis Viorica Dăncilă.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW