Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD: PNL a încălcat independența Justiției. Jocurile se fac la Palatul Victoria și la Palatul Cotroceni

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 mai 2020 Etichete: ,

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că ziua de 9 mai este una extrem de importantă pentru Europa și pentru România și partidul condamnă ferm gestul lui Viktor Orban de a publica harta Ungariei Mari.

„Este o zi extrem de importantă și nu putem să nu condamnăm ferm gestul lui Viktor Orban de a publica harta Ungariei Mari. Orice întoarcere în trecut nu face decât să creeze frustrări între popoare. Ceea ce a prezentat Viktor Orban rămâne să se păstreze în istorie, iar realitatea este cea de azi”, a declarat Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a făcut un bilanț al celor șase luni de guvernare a PNL, susținând că nu au făcut nimic din ceea ce au promis.

„Sunt șase luni de guvernare PNL. Nu avem nici până la această oră o confirmare a Guvernului că vor majora pensiile cu 40%. Ați spus că veți desființa pensiile speciale la 30 de zile de la preluarea mandatului, nici până acum nu s-a întâmplat acest lucru. Chiar dacă CCR a respins desființarea acestor pensii prin lege, PSD va merge mai departe, oricum PNL nu vrea să facă nimic. 

O altă mare „realizare” a PNL a fost privatizarea programelor de sănătate publică pentru prietenii lor din spitale, rezultatul: plătești ca să trăiești. O bună parte din bugetul spitalelor de stat, care duc greul pandemiei, se duc acum în spitalele private. S-a luat de la săraci și s-a dus la bogați. Banii sau viața, aceasta este politica PNL în domeniul sănătății.

Au încălcat și independența Justiției. Predoiu nu a dat doi bani pe avizele magistraților când a făcut numirile procurorilor-șefi. Nici Iohannis nu a ținut cont de avizele CSM. Jocurile din Justiție se fac la Palatul Victoria și la Palatul Cotroceni.

Au spus că vor combate corupția, nu au făcut nimic. Au folosit pandemia pentru a servi clientela PNL.

Au spus că vor curăța sistemul public de incompetenți. Fals. Au făcut exact pe dos. Și-au adus amantele pe funcții publice plătite gros.

Au spus că vor proteja pădurile. Nu doar că nu verifică și nu sancționează, au dat OUG pentru desființarea gărzilor forestriere ” a declarat Romașcanu.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *