Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


PSD a convocat o ședință extraordinară a Consiliului General din București / Motivul, preluarea celor 4 spitale din Sectorul 1 în administrația PMB

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2021

PSD a convocat, marți, o ședință extraordinară a Consiliului General al Municipiului București, în cadrul căreia ar urma să fie dezbătută preluarea în administrația PMB a celor patru spitale din Sectorul 1.

Salvam spitalele din Sectorul 1! Sedinta extraordinara de Consiliu General azi, pentru preluarea la Primaria Capitalei a celor 4 spitale din sectorul 1 carora li s-a taiat finantarea de catre primarul dreptei unite din sectorul 1. Convocarea a fost facuta la solicitarea colegilor mei consilieri generali social – democrati, deoarece, desi au depus in timp util proiectul, noul primar general – tot al dreptei unite impotriva oamenilor -, a refuzat abuziv sa-l introduca pe ordinea de zi a sedintei ordinare de vineri”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Proiectul PSD prevede ca cele patru spitale din Sectorul 1 să fie preluate în administrația Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB).

Speram ca doamnele si domnii consilieri generali PNL si USR vor participa azi la sedinta si vor vota proiectul nostru(…)Daca vor fugi de raspundere, asa cum au procedat si colegii lor de la sectorul 1, nu vor dovedi altceva decat dispret fata de cetateni si faptul ca au mintit in campanie : sanatatea oamenilor nu este pentru ei o prioritate”, a adăugat senatorul social-democrat.

Context

Consiliul Local Sector 1 a dezbătut, la începutul lunii februarie, o hotărâre privind transmiterea terenurilor şi clădirilor Spitalului Clinic de Urgență, Spitalului Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice în administrația unităților sanitare.

Inițial, Clotilde Armand a propus ca cele patru spitale să fie trecute în subordinea Consiliului General. În replică, primarul Capitalei a precizat că echipa PMB este dispusă să administreze proiecte și instituții „dacă cineva nu se poate ocupa” de ele.

CITEȘTE ȘI: Clotilde Armand a publicat decizia Curții de Conturi pe care a invocat-o pentru a transfera patru spitale în subordinea PMB / Nicușor Dan: Dacă cineva nu se poate ocupa de instituțiile din Capitală, sunt deschis să le administrez

Consilierii PSD au încercat, ulterior, să convoace o ședință în cadrul Consiliului Local Sector 1 (CLS1) pentru a abroga hotărârea adoptată inițial, dar consilierii PNL, USR-PLUS și PMP nu au fost prezenți și nu a fost întrunit cvorumul.

Pe 9 februarie, primarul Capitalei revenea asupra declarațiilor și cataloga hotărârea adoptată de CLS1 drept „perfect juridică” și „perfect legitimă”.

CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan tranșează problema celor 4 spitale din Sectorul 1: Consiliul Local a făcut o chestiune absolut firească și legitimă

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW