Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Proiectul de lege privind amnistia și grațierea, respins astăzi în Camera Deputaților cu 177 de voturi pentru

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 28 august 2019 Etichete: , ,

Vot masiv pentru respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea în Camera Deputaților. 177 de parlamentari au votat pentru respingere, un vot a fost împotrivă și 2 două abțineri. 

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate a fost înregistrat la Senat în 2017 și stabilea măsuri de grațiere colectivă pentru anumite pedepse, în întregime sau în mod parțial. Proiectul, inițiat de Guvernul Grindeanu în 2017, prevede că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani. Acesta a fost adoptat tacit de Senat, însă Camera Deputaților e for decizional.

Pe de altă parte, proiectul de lege pentru abrogarea amnistiei și grațierii prevede că „nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice centrale şi locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României, cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

O altă modificare vizează interdicţia preşedintelui României de a acorda graţiere pentru infracţiuni de corupţie: „Preşedintele României îndeplineşte următoarele atribuţii: acordă graţierea individuală; nu poate acorda graţiere pentru infracţiuni de corupţie”.

Comentarii


  • Wow, fantastic weblog layout! How long have you been running a blog for?
    you made blogging look easy. The entire glance of your web site is magnificent, as
    neatly as the content! You can see similar here sklep internetowy

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/proiectul-de-lege-privind-amnistia-si-gratierea-respins-astazi-in-camera-deputatilor-cu-177-de-voturi-pentru/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/proiectul-de-lege-privind-amnistia-si-gratierea-respins-astazi-in-camera-deputatilor-cu-177-de-voturi-pentru/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *