Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Proiect de lege pentru interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale și cărbune din Federația Rusă, depus în Parlament

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 11 aprilie 2022

Un proiect de  lege ce urmărește interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale, cărbune și combustibil nuclear din Federația Rusă a fost depus, luni, 11 aprilie, în Parlamentul României, de doi parlamentari USR, potrivit unui comunicat transmis de partid.

Proiectul de lege vine după ce Parlamentul European a adoptat, pe 7 aprilie, o rezoluție prin care a cerut statelor membre UE să oprească toate importurile de petrol, gaze naturale, cărbune și combustibil nuclear din Federația Rusă.

CITEȘTE ȘI: Poate renunța România la importurile de gaz din Federația Rusă? – Analiză The Energy Policy Group

Avem de ales fie între a-i ajuta pe vecinii noștri ucraineni, fie între a spune că acest război nu ne privește și că orice ajutor oferit nu are voie să ne afecteze propriul confort financiar. Înainte de a ne grăbi cu un răspuns, să ne gândim oare ce am spune dacă, în loc de Bucha, ororile războiului s-ar fi întâmplat la București? Cum ne dorim să rămânem în istorie: vrem să fim cei care au asistat cu nepăsare la suferința vecinilor săi și care au făcut prea puține lucruri ca să o oprească?”, a declarat Cătălin Teniță, deputat USR și unul dintre inițiatorii proiectului.

Deputatul a precizat că proiectul de lege este inspirat de „descrierea ororilor pe care le-au văzut cu proprii ochi colegii noștri deputați, Diana Stoica și Filip Hăvărneanu”, amintind de vizita celor doi parlamentari în Ucraina, în cadrul delegației condusă de Ursula von der Leyen.

Proiectul a fost inițiat de deputatul Cătălin Teniță și senatorul Cosmin Poteraș, de la USR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 64370 additional Information on that Topic: mainnews.ro/proiect-de-lege-pentru-interzicerea-importurilor-de-petrol-gaze-naturale-si-carbune-din-federatia-rusa-depus-in-parlament/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW