Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Cine sunt primii politicieni români care au vizitat Ucraina în timpul invaziei ruse

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 9 aprilie 2022

Deputații USR Filip Havârneanu și Diana Stoica, alături de europarlamentarul Vlad Gheorghe, sunt primii politicieni români care au fost într-o vizită oficială în Ucraina, în timpul invaziei ruse, potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă, 9 aprilie, de partidul din care cei trei fac parte.

Ei s-au deplasat în capitala Ucrainei, în perioada 7-9 aprilie 2022, ca parte a unei delegații oficiale formată din parlamentari și europarlamentari din 11 țări din Uniunea Europeană, în frunte cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”, potrivit unui comunicat transmis de USR.

Cei trei au făcut parte din delegația care a semnat memorandumul de susținere „Declaration of Unity for European Ukraine”, ce urmărește acordarea de sprijin material Ucrainei, reconstrucția orașelor distruse, sancțiunile aplicate Federației Ruse, dar și judecarea crimelor comise de soldații ruși.

Dăm un semnal împotriva războiului și de susținere a României pentru Ucraina. Și, totodată dăm un semnal Rusiei, arătăm că nu suntem doar voluntari care ajutăm la granițe, ci ne folosim și calitatea de reprezentanți ai Uniunii Europene, în cazul meu și ai țărilor din care facem parte, pentru a lega relații instituționale și mai strânse cu oficialii ucraineni”, a declarat europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Cei trei politicieni români au mai avut întâlniri cu oficiali ucraineni, printre care Ruslan Stefanciuk, președintele Radei Supreme (Parlamentul ucrainean). În plus, aceștia au vizitat Bucha și Irpin, alături de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Am mers pentru a susține poporul ucrainean. Și de la fața locului, nu doar de la distanță. Pentru a discuta despre cum îi putem susține cel mai bine pentru a câștiga această luptă pentru libertate și democrație.Mi-e greu să găsesc cuvinte pentru a descrie atrocitățile pe care le-am văzut, și aftermath-ul lăsat în urmă de criminalii lui Putin”, a spus deputatul Diana Stoica.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Președintele Comisiei Europene a promis Ucrainei că procesul de aderare la UE va fi accelerat. Rolul chestionarului înmânat președintelui Zelenskiy

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW