Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Parlamentul European cere „un embargo total și imediat asupra importurilor de petrol, cărbune și gaze din Rusia”

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 aprilie 2022

Parlamentul European a adoptat, joi, 7 aprilie, o rezoluție prin care cere interzicerea totală și imediată de importuri de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaz din Federația Rusă, în contextul războiului din Ucraina.

Rezoluția a fost adoptată cu 513 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 19 abțineri, potrivit unui comunicat transmis de Parlamentul European.

Aceste măsuri ar trebui să fie însoțite de un plan de asigurare a securității aprovizionării cu energie a UE, precum și de o strategie de limitare a sancțiunilor <<în cazul în care Rusia ia măsuri în vederea restabilirii independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional și își retrage complet trupele de pe teritoriul Ucrainei>>”, se arată în rezoluția adoptată de Parlamentul European.

În plus, eurodeputații cer ca Federația Rusă să fie exclusă din organizațiile multilaterale, precum G20, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Interpol, Organizația Mondială a Comerțului, UNESCO și altele, „ceea ce ar constitui un semn important că comunitatea internațională nu va reveni la relațiile obișnuite cu statul agresor”.

Totodată, Parlamentul European a solicitat excluderea băncilor ruse din sistemul SWIFT, interzicerea intrării în apele teritoriale ale UE și a staționării în porturile UE a tuturor navelor conectate la Rusia și interzicerea transportului rutier de mărfuri dinspre și către Rusia și Belarus, măsuri propuse și de Comisia Europeană, în cel de-al cincilea pachet de sancțiuni impuse Rusiei.

În cadrul rezoluției adoptată joi, europarlamentarii au menționat că trebuie înființat un tribunal special al ONU pentru crimele comise de forțele ruse în Ucraina.

Parlamentul reiterează faptul că livrările de arme trebuie să continue și să fie intensificate pentru a permite Ucrainei să se apere în mod eficient. Eurodeputații sprijină continuarea ajutorului defensiv acordat forțelor armate ucrainene în mod individual de către statele membre ale UE și în mod colectiv prin intermediul Instrumentului european pentru pace”, potrivit sursei citate.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW