Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Proiect de lege pentru ca diaspora să poată vota timp de trei zile la alegerile parlamentare

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 31 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Parlamentarii Partidului Național Liberal, Florin Roman, Daniel Fenechiu și Alina Gorgiu au depus un proiect de lege care prevede ca votarea în diaspora pentru alegerile parlamentare să se desfășoare pe parcursul a trei zile.

Împreună cu senatorii Alina Gorghiu și Daniel Fenechiu, am depus un proiect de lege, prin care stabilim trei zile pentru vot, la alegerile parlamentare, pentru românii din Diaspora!
Ca la președinte! Românii nu mai trebuie să stea la cozi, ca să voteze!”, a scris Florin Roman, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, vicepreședintele senatorilor, Alina Gorghiu, a prezentat, vineri, această inițiativă a proiectului de lege pentru ca votarea din diaspora pentru alegerile parlamentare să se desfășoare pe durata a trei zile.

PNL propune vot de vineri şi la Parlament!!! Pentru că ne pasă de milioanele de români din Diaspora şi de drepturile lor electorale. Și pentru că anul 2020 are şansa, cu guvernarea PNL, să devină emblematic pentru cum România se îngrijeşte de cetăţenii săi, oriunde aceştia se află. Sunt argumentele solide care au stat la baza celei mai recente iniţiative legislative inițiată împreună cu doi colegi parlamentari, Daniel Fenechiu și Florin Roman. Concret, propunem extinderea măsurilor legislative pentru buna organizare a alegerilor în diaspora luate la alegerile pentru Președintele României în anul 2019 și la alegerile parlamentare. Doar așa se pune capăt unei lungi perioade de umilințe la scrutinele pentru românii cu drept de vot din străinătate”, a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestui proiect de lege, românii din diaspora ar putea vota la alegerile parlamentare timp de trei zile după următorul orar : vineri între orele 12.00 și 21.00 și sâmbătă și duminică între orele 7.00 și 21.00.

În plus, în cazul în care alegătorii sunt în sediul de votare la ora 21:00 și mai sunt persoane care stau la rând, votarea se prelungește până la ora 24:00.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *