Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Imagini cu un avion Ryanair care a luat foc înainte de decolare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Un zbor Ryanair programat să decoleze de pe aeroportul din Brindisi, Italia, a fost evacuat din cauza unui incendiu care a izbucnit la motor, forțând pasagerii să folosească toboganul de urgență pentru a părăsi aeronava, conform informațiilor de pe express.co.uk.

Aproape 200 de persoane aflate la bord au fost nevoite să evacueze avionul, iar pompierii au intervenit prompt, asigurându-se că toți cei 184 de pasageri au fost evacuați în siguranță. Incidentul a avut loc joi, iar în urma acestuia, aeroportul a fost închis temporar. O declarație oficială a autorităților a precizat: „Aeroporti di Puglia informează că, din cauza unei probleme tehnice cu un avion, aeroportul Salento din Brindisi a fost închis.”

Toate procedurile de evacuare au fost realizate cu maximă atenție pentru siguranța pasagerilor și a echipajului. Aceștia au fost mutați la terminal, unde personalul aeroportului le-a oferit asistență. În același timp, tehnicienii companiei au început lucrările necesare pentru a evalua și a verifica starea pistei, în vederea redeschiderii aeroportului. Din fericire, nu s-au raportat răniți grav în urma incidentului.

Un purtător de cuvânt al Ryanair a menționat că zborul FR8826, care urma să plece din Brindisi către Torino, a fost întârziat după ce echipajul a observat fum provenind din exteriorul aeronavei. Pasagerii au fost debarcați fără incidente și transportați înapoi la terminal cu autobuzul. Ryanair și-a cerut scuze pentru neplăcerile cauzate și a anunțat că va trimite o aeronavă de rezervă pentru a efectua zborul programat.

Această situație survine după un alt incident recent, când un avion Ryanair a avut un accident dramatic la aterizare pe aeroportul Orio al Serio din Bergamo, unde toate cele patru anvelope au explodat. Autoritățile au suspendat temporar operațiunile pe aeroport în urma acelui incident, iar martorii au declarat că pilotul unui alt avion a menționat că defecțiunea anvelopelor ar fi fost cauzată de o aterizare greșită, deși informația nu a fost confirmată oficial.

foto: Facebook

Comentarii