Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Procurorul ieșean acuzat de viol a fost trimis în judecată

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 7 iunie 2024 Etichete: , ,

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni este trimis în judecată pentru infracțiunea de viol, conform anunțului făcut de către Procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit ZiaruldeIași.ro, estevorba despre Daniel Bosânceanu, procuror la Parchetul Judecătoriei Răducăneni, iar faptele le-ar fi săvârşit în apartamentul său din cartierul Nicolina

Din anchetă reiese că, în intervalul septembrie 2015-iunie 2017, inculpatul a constrâns victima prin violență fizică, imobilizare și dezbrăcare forțată, și prin amenințarea cu moartea, să întrețină relații sexuale într-un apartament din municipiul Iași. De asemenea, sub amenințare, a forțat-o să întrețină relații sexuale în bancheta din spate a autoturismului, în locuri izolate din oraș. Aceste acte s-au desfășurat cu o frecvență săptămânală sau chiar mai des, sub amenințarea permanentă a inculpatului că victima trebuie să păstreze tăcerea, altfel ar putea suferi consecințe tragice, „secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt și dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului”..

În rechizitoriu se precizează că inculpatul a acționat cu intenție directă, conștientizând și dorind consecințele negative asupra victimei, care la momentul faptelor avea între 15 și 17 ani.

Această acțiune penală vine în urma redeschiderii dosarului prin decizia procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce soluția inițială de clasare a fost infirmată. Dosarul va fi transmis pentru soluționare la Curtea de Apel Bacău.

Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Iași, procurorul Daniel Constantin Bosânceanu este acuzat de agresiuni fizice asupra unei fete de 15 ani, pe care o cunoștea bine. Incidentul ar fi avut loc în perioada 2015-2017, într-un apartament din Iași și în mașina procurorului. Se presupune că Bosânceanu ar fi comis fapte similare și asupra surorii victimei, însă aceasta nu a depus plângere. După ce acuzațiile au fost făcute publice, Bosânceanu a prezentat o adeverință medicală care îl declara impotent și a refuzat o contraexpertiză solicitată de părinții fetei. De asemenea, victima care a depus plângerea a plecat în străinătate. În 2018, Bosânceanu a renunțat de bunăvoie la funcția de prim procuror.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW