Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Unifarm a cumpărat măști periculoase produse în China

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , ,

Unifarm a recunoscut că a cumpărat măști sanitare periculoase din China, despre care spune că au fost retrase din folosință. Compania susține că nu a fost pus în pericol niciun cadru medical sau pacient.

„Compania Națională Unifarm a achiziționat mai multe tipuri de măști tip FFP2, de la diverși fabricanti, printre care si cele care poarta denumirea generica “Daddy Baby”. Acest tip de măști au fost importate avand toate certificatele si declaratiile cerute de legislatia in vigoare, la data contractarii lor. Ulterior, săptămâna trecută, site-ul EMEA si autoritatile nationale prin INFOCONS au emis o alerta privind patru tipuri de masti, printre care si aceasta marca, drept pentru care am informat toate spitalele partenere cu privire la acest lucru si le-am solicitat retragerea acestor masti in regim de urgenta, pentru a putea fi inlocuite cu alte masti conforme. In acelasi timp, am solicitat importatorului inlocuirea acestora cu masti conforme, ca urmare a acestei alerte.”

Unifarm precizează că nu a fost nimeni pus în pericol, însă nu oferă mai multe detalii. Totodată, compania nu a precizat țara de proveniență a acestor măști, însă această informație se regăsește în alerta Infocons.

„Spitalele la care au ajuns aceste măști ne-au confirmat ca au retras acest produs. În momentul în care a fost primita informarea privind calitatea acestui produs am stopat distributia lor. Nu a fost pus în pericol niciun cadru sanitar sau pacient, iar mastile respective au fost deja inlocuite in proporție de 98%, ultimele bucăți aflându-se depozitate la unele spitale de unde urmeaza sa fie ridicate și înlocuite”, se arată în comunicatul Unifarm.

Citește și Alertă InfoCons: Au fost descoperite măști sanitare periculoase / Vezi cum arată acestea

Sursa foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW