Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Boris Johnson scoate Marea Britanie din programul Erasmus / Cu ce-l va înlocui și ce se întâmplă cu studenții europeni din UK

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 decembrie 2020

Boris Johnson, premierul britanic, a anunțat că a abandonat programul european de schimburi adresat studenților, Erasmus, invocând faptul că ar fi fost „extrem de costisitor” pentru Regatul Unit. Acest program va fi înlocuit cu „Alan Turing”, ce le-ar permite studenților britanici să meargă la studii în universități din toată lumea, nu doar din Europa, potrivit News.ro.

Boris Johnson a explicat că este un „lucru minunat” să primească atâția studenți europeni, dar a subliniat că Erasmus era „extrem de costisitor” pentru Marea Britanie.

Acesta a anunțat programul Alan Turing, ce le-ar permite studenților britanici să meargă la studii „în cele mai bune universități” din întreaga lume, nu doar din Europa.

Micher Barnier, negociatorul-șef UE al Brexit, consideră că decizia Regatului Unit de a abandona Erasmus, program la care participa din 1987, este una „regretabilă”.

Pentru studenții europeni, în prezent 150.000 în Regatul Unit, dintre care aproximativ 10.000 sunt români, potrivit unor statistici raportate la nivelul anului 2018, Brexit va consta în tarife mai mari și proceduri mai complicate pentru înscrierea la o universitate britanică.

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW