Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Procurorul Daniel Horodniceanu scapă definitiv de orice sancțiune după scandalul cu polițiștii

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 11 martie 2024 Etichete:

Fostul vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, a scăpat definitiv de acţiunea disciplinară declanşată împotriva lui de Inspecţia Judiciară, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins luni, 11 martie, recursul Inspecţiei Judiciare împotriva deciziei Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM în cazul Daniel Horodniceanu.

Horodniceanu a fost implicat, în luna aprilie a anului trecut, într-un scandal cu doi polițiști. Oprit în trafic pentru o presupusă depășire neregulamentară, vicepreședintele CSM a încercat să îi intimideze pe oamenii legii prin funcția sa, după cum reiese dintr-o filmare publicată de jurnalistul Dan Bucura pe portalul jurnalist.ro.

„Dom’ne, v-am spus cine sunt, da? Sunt procuror-șef Horodniceanu de la Crimă organizată. Nu mă cunoașteți? (…) De ce nu mă cunoașteți oare?”, le-a reproșat Horodniceanu agenților.

Inspecția Judiciară a declanșat acțiunea disciplinară față de Horodniceanu, iar în final l-a găsit vinovat de încălcarea statutului judecătorilor și procurorilor. Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis însă miercuri, 8 noiembrie, să respingă acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare împotriva vicepreședintelui CSM.

Inspecția Judiciară a formulat recurs împotriva deciziei secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a respinge acțiunea disciplinară împotriva vicepreședintelui CSM.

Foto: Inquam Photos / Karina Knapek

Comentarii