Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Procurorul care i-a anchetat pe Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre va conduce DNA Constanța în următorii trei ani

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Procurorul Andrei Bodean a fost numit în funcția de procuror-șef al DNA Constanța pentru următorii trei ani. Decizia a fost luată de Secția pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii. Bodean s-a remarcat prin criticile aduse modificărilor făcute la legile justiției dar și pentru că a anchetat nume celebre din Constanța, printre care Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. 

Bodean a susținut interviul pentru numirea în funcția de șef al DNA Constanța marți.

,,Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror BODEAN ANDREI, pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 29.01.2020”, se arată în decizia Secției pentru procurori a CSM.

Bodean a condus parchetul anticorupție din Constanța, ca interimar, din 2018.

Mazăre și Constantinescu, pe lista anchetaților

După ce a ajuns procuror DNA, Bodean a instrumentat mai multe dosare în care a fost vizat Nicușor Constantinescu. Unul dintre acestea este cel al Centrului Militar Zonal, în care Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost și el trimis în judecată de Bodean. Acuzațiile au vizat vânzarea subevaluată a mai multor terenuri din stațiunea Mamaia. Fostul edil a fost condamnat, în primă instanță, la șase ani și jumătate de închisoare în acest dosar.

Respins de Tudorel Toader

Andrei Bodean a vrut să preia șefia DNA în 2018, după revocarea Laurei Codruța Kovesi. Procurorul a fost, însă, respins de ministrul Justiției de la acea vreme, Tudorel Toader.

Bodean s-a remarcat și pentru că a criticat modificările făcute în ultimii ani la legile justiției.

Bodean, luat în vizor de Secția Specială

În vara anului trecut, Andrei Bodean a confirmat că a fost citat, în calitate de suspect, la secția care anchetează magistrați. Bodean a afirmat că dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri pe care a depus-o o persoană trimisă în judecată de el. Mai multe informații, AICI.

Foto: adevarul.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 23817 additional Information to that Topic: mainnews.ro/procurorul-care-i-a-anchetat-pe-nicusor-constantinescu-si-radu-mazare-va-conduce-dna-constanta-in-urmatorii-trei-ani/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/procurorul-care-i-a-anchetat-pe-nicusor-constantinescu-si-radu-mazare-va-conduce-dna-constanta-in-urmatorii-trei-ani/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *