Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Ministrul de Interne trimite controlul la Vama Nădlac în legătură cu tranzitul pietonal al frontierei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, l-a trimis în control la Vama Nădlac pe șeful Poliției de Frontieră, Ioan Buda, după ce mai mulți cetățeni români au revenit în țară pe cale pietonală, eludând astfel măsurile impuse de autorități la frontieră pentru cei care trec cu autovehiculele.

„A apărut un fenomen important, foarte mulți cetățeni merg până la granița cu România din Ungaria și apoi o traversează pietonal. Este o situație inedită. Dacă anterior ea se desfășura în mod aleatoriu, acum pare că este organizată.  Pe rutier noi avem modalități de lucru. Autoturismele erau pe anumite regiuni erau comasate și apoi organizate într-un convoi rutier, escortat de Poliție, până în județul sau regiunea de destinație. În varianta pietonală trebuie să găsim soluții să pregătim mijloace de transport să urce toți cetățenii care traversează pietonal să nu mai poată pleca dezorganizat de alte autoturisme și să intre într-un oraș. (…) Este dreptul lor, nu este ilegal. Trebuie să verificăm dacă nu este un fenomen.”

Ministrul a anunțat că persoanele care traversează pietonal frontiera să fie urcate în autocare, care să-i transporte în localitățile de destinație, pentru a nu mai intra în contact

Anunț pe cei care trec pietonal că după vizita domnului inspector general (n. r. – Ioan Buda) acolo o să evaluăm și este posibil să fie urcați în autocar și să fie transportați în convoi către zonele de destinație, fiindu-le interzis să mai umble liber prin localitățile de la frontieră.” a declarat Marcel Vela la DIGI 24.

Controlul chestorului Ioan Buda la Arad vine după ce primarii din localitățile limitrofe frontierei au atras atenția asupra riscului de transmitere a COVID-19 de la persoanele care intră pe cale pietonală în țară.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com