Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Euroins, oficial, în faliment. Până când sunt valabile polițele emise de companie

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 9 iunie 2023 Etichete: , , , , ,

Tribunalul București a dispus, vineri, 9 iunie, deschiderea procedurii falimentului Euroins România. Decizia nu este definitivă, ci executorie. Reprezentanții Euroins au la dispoziție șapte zile să depună contestație, potrivit portalului instanțelor. Starea de insolvență  a Euroins a fost constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară(ASF) în luna martie ac.

Polițele de cde asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, 9 iunie, respectiv până la data de 8.09.2023 , exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7.11.2023, informează ASF.

După termenele menționate mai sus, polițele emise de Euroins România nu mai nicio valoare juridică și este necesară încheierea altora, cu o companie fără probleme juridice-economice. Persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, dar și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (F.G.A.) Cererea de plată se completează direct pe site-ul FGA.

Căderea Euroins este al patrulea faliment din ultimii opt ani de pe piața de RCA, după Carpatica Asig, Astra și City Insurance.

Prin procedura de faliment se va stabili  masa credală, se vor identifica și  se vor evalua activele.  De asemenea, se vor avea în vedere toate surselesuplimentare de venituri pentru a ajunge la etapa distribuirii sumelor către creditori Lichidatorul judiciar al Euroins România este Casa de Insolvenţă Transilvania.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii