Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Procurorul care a trimis în judecată dosarul ”PSD Arad” află dacă primește undă verde de la CSM pentru a ajunge adjunct al DNA

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , ,

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va decide, marți, dacă aprobă delegarea lui Codrin Gavra în funcția de adjunct al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). În prezent, funcția este vacantă. Gavra este procurorul anticorupție de la DNA Timișoara care a trimis în judecată mai mulți parlamentari ai PSD pentru fapte de corupție.

Citește și CSM decide dacă detașează la Ministerul Justiției primul șef al Secției Speciale, așa cum a cerut Cătălin Predoiu

Săptămâna trecută, DNA a anunțat că parlamentarii PSD Gheorghe Dorel Căprar, Florin Tripa, Ioan Chisăliță și Luminița Jivan au fost trimiși în judecată în dosarul presupusei mite de la Vama Nădlac.

În total 13 persoane au fost trimise în judecata în acest caz, cei mai mulți fiind angajați și șefi în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

DNA îi acuză pe Dorel Căprar, Cristian Horgea și pe Cristian Ispravnic de folosirea influenței pentru angajarea a cinci persoane pe funcțiile de controlor trafic în cadrul D.R.D.P. Timișoara.

„În perioada iunie – noiembrie 2019, inculpații Ispravnic Cristian Ilie, Horgea Cristian și Căprar Dorel Gheorghe și-ar fi folosit influența conferită de calitățile lor de persoane cu funcție de conducere într-un partid politic pentru angajarea a cinci persoane pe funcțiile de controlor trafic în cadrul D.R.D.P. Timișoara, prin fraudarea concursului pentru ocuparea acelor posturi.
De menționat este faptul că posturile respective ar fi urmat să fie ocupate numai după ce s-ar fi analizat, la nivel de conducere a partidului, ofertele candidaților, urmând ca decizia finală să îi aparțină inculpatului Căprar Dorel Gheorghe”, potrivit anchetatorilor.

Citește AICI mai multe despre acuzațiile DNA în dosarul social-democraților.

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW