Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Patru parlamentari și șefi de la Drumuri și Poduri Timișoara, trimiși în judecată de DNA într-un dosar de luare de mită

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , ,

DNA a anunțat că parlamentarii PSD Gheorghe Dorel Căprar, Florin Tripa, Ioan Chisăliță și Luminița Jivan au fost trimiși în judecată în dosarul mitei de la Vama Nădlac. În total 13 persoane au fost trimise în judecata în acest caz, cei mai mulți fiind angajați și șefi în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Potrivit comunicatului DNA, inculpații cu funcții de conducere au primit între 100 și 500 de euro lunar în schimbul protecției.
„Spre exemplu, pentru a oferi „protecție”, în perioada septembrie 2016 – noiembrie 2019, inculpata Miuțescu Elisabeta ar fi pretins și primit de la o persoană având funcția de controlor de trafic (martor în cauză) suma totală de 19.300 de euro.
În aceeași manieră ar fi procedat și inculpatul Horgea Cristian, care, în intervalul 28.02.2019 – 13.11.2019, ar fi pretins și primit de la același martor sumele de 900 de euro și 250 de lei.”

DNA: Dorel Căprar a pretins pentru două posturi câte 5000 de euro, bani care au ajuns la PSD Arad

DNA îi acuză pe Dorel Căprar, Cristian Horgea și pe Cristian Ispravnic de folosirea influenței pentru angajarea a cinci persoane pe funcțiile de controlor trafic în cadrul D.R.D.P. Timișoara

 „În perioada iunie – noiembrie 2019, inculpații Ispravnic Cristian Ilie, Horgea Cristian și Căprar Dorel Gheorghe și-ar fi folosit influența conferită de calitățile lor de persoane cu funcție de conducere într-un partid politic pentru angajarea a cinci persoane pe funcțiile de controlor trafic în cadrul D.R.D.P. Timișoara, prin fraudarea concursului pentru ocuparea acelor posturi.
De menționat este faptul că posturile respective ar fi urmat să fie ocupate numai după ce s-ar fi analizat, la nivel de conducere a partidului, ofertele candidaților, urmând ca decizia finală să îi aparțină inculpatului Căprar Dorel Gheorghe.

Fostul șef al DRPD Timișoara, Cristian Ispravnic, ar fi acceptat ca posturilor de controlor trafic să fie ocupate prin fraudarea concursurilor.

„Distinct de folosirea influenței politice pentru ocuparea posturilor de controlor trafic, inculpatul Ispravnic Cristian ar fi acceptat ca cele cinci posturi să fie ocupate prin fraudarea concursului în schimbul unor sume de bani ce ar fi fost negociate între 5.000 și 10.000 de euro de persoană.”

De asemenea, DNA îl acuză pe deputatul PSD, Dorel Căprar, că a pretins sume de bani pentru organizația PSD Arad.

„În ceea ce-l privește pe inculpatul Căprar Dorel Gheorghe, acesta ar fi pretins și acceptat ca două dintre posturi să fie ocupate în schimbul sumei de câte 5.000 de euro fiecare, pretinzând ca banii să fie remiși în mod direct la casieria organizației județene de partid.
De asemenea, cercetările au mai stabilit că șefii din cadrul D.R.D.P Timișoara sau în alte instituții locale sau regionale, susținute de partid în acele funcții, ar fi avut obligația de a plăti o taxă lunară la casieria organizației județene de partid, cuantumul taxei raportându-se la funcția deținută. Separat de aceste sume lunare, persoanele cu funcții de conducere susținute în acele funcții de partid ar fi avut obligația de a plăti și alte sume de bani, raportat la necesitățile de moment și solicitările persoanelor cu funcții de conducere din partid, identificându-se o asemenea situație când inculpatul Căprar Dorel Gheorghe ar fi pretins și primit suma de 4.500 de lei de la inculpații Horgea Cristian, Lucaciu Mircea și inculpatul Munteanu Bogdan (câte 1.500 lei fiecare) pentru plata cheltuielilor ocazionate de primirea unei delegații din Japonia”, se mai arată în comunicatul DNA.

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW