Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


CSM decide dacă detașează la Ministerul Justiției primul șef al Secției Speciale, așa cum a cerut Cătălin Predoiu

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va decide, marți, dacă aprobă detașarea procuroarei Florena Esther Sterschi, de la Parchetul General la Ministerul Justiției. Aceasta a fost prima șefă a Secției Speciale care se ocupă exclusiv cu anchetarea magistraților, secție față de care Cătălin Predoiu s-a arătat în favoarea desființării.

Alături de Esther Sterschi, Predoiu a cerut și detașarea procuroarei Nicoleta Ecaterina Eucarie, de asemenea magistrat la Parchetul General.

Ședința CSM este programată să înceapă la ora 14.

Predoiu: Cine se înhamă la treabă, dacă e profesionist, e binevenit

Într-o reacție dată în exclusivitate pentru mainnews.ro, ministrul Justiției a spus că a avut în vedere experiența profesională atunci când a cerut detașarea celor doi magistrați.

„Doresc să am cât mai mulți magistrați în echipa ministerului. În anii precedenți, aparatul ministerului a fost slăbit. Eu acționez în direcția refacerii și reconstrucției unei echipe puternice la MJ. Doar cu oameni de calitate în echipă poți aborda cu succes o agendă complicată în perspectivă, cum e cea a MJ”, a declarat Cătălin Predoiu.

Întrebat despre funcția avută de Esther Sterschi la Secția Specială, Predoiu a afirmat că relevantă a fost experiența profesională.

„Relevant pentru mine în cazul ambelor a fost expertiza profesională și disponibilitatea de a veni în Ministerul Justiției. În general, pot fi și multi alți magistrați capabili care ar putea veni în MJ, deocamdată stau pe margine, unii din considerente personale de înțeles, alții din prejudecăți politice, alții pentru că se uită la data alegerilor și așteaptă să treacă, pentru a fi siguri de un mandat mai lung etc. Eu am nevoie de oameni acum, cine se înhamă la treabă, daca e profesionist, e binevenit”, a mai spus ministrul.

Solicitarea vine după ce, de curând, Cătălin Predoiu a înaintat CSM o altă solicitare intens discutată în spațiul public. El a cerut și detașarea judecătoarei Nicoleta Nolden, pentru următorii trei ani. Magistrat la Curtea de Apel București, Nolden a ajuns în atenția publică în urma mai multor decizii date în cauze mediatizate.

Nicoleta Nolden este magistratul care a anulat o decizie CSM care stabilea tragerile la sorți ale completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Această hotărâre este folosită de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, pentru a cere anularea sentinței la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul DGASPC-Teleorman.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW