Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Procurorii cer arestarea fostului prefect de Gorj, Dan Morega, după ce a fost prins a șasea oară conducând fără permis / Anchetă a polițiștilor după ce a agresat o jurnalistă

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 martie 2024

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1  a înaintat judecătorilor propunerea de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul fostului prefect de Gorj, Dan Ilie Morga, după ce joi, 21 martie, a fost prins pentru a șasea oară la volan fără permis.

Dan Ilie Morega are permisul retras din data de 6 februarie din motive medicale. Fostul prefect fusese internat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Târgu Jiu, însă ulterior a fost lăsat să plece acasă. La scurt timp, a fost prins din nou conducând fără permis, pe baza unei fotografii realizate în fața Ambasadei Federației Ruse la București, în Sectorul 1.

Joi seară, 21 martie, Morega a fost surprins de polițiști la volanul mașinii într-o benzinărie din Târgu Jiu.

Anchetă a polițiștilor după ce a agresat o jurnalistă

Vineri, 22 martie, Morega a fost filmat când a agresat o jurnalistă a postului de televiziune Digi24 și a jignit alți ziariști prezenți la biroul său pentru a obține declarații cu privire la ultima sa abatere de la lege.

„În această după-amiază, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla în timpul serviciului, a fost agresată fizic de un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din municipiu. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie sprijinit de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj”, au transmis polițiștii de la IPJ Gorj.

Polițiștii au mai precizat că în această cauză a fost deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, potrivit News.ro.

Potrivit sursei menționate, fostul prefect de Gorj a chemat ambulanţa după ce poliţiştii au venit să îl audieze pentru agresarea jurnalistei. Cadrele medicale au decis să îl trimită la psihiatrie pentru un consult.

Comentarii