Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primele declarații ale lui Novak Djokovic, în scandalul vizei pentru Australia: Vreau să rămân și să încerc să particip la Australian Open

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2022

Numărul 1 în tenisul mondial, Novak Djokovic, a făcut luni, 10 ianuarie, primele declarații după scandalul legat de viza pentru Australia, menționând că își dorește să participe la Australian Open, Grand Slam-ul pe care l-a câștigat în urmă cu un an.

„Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul a anulat decizia de a îmi anula viza. În ciuda a tot ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să particip la Australian Open. Rămân concentrat pe acest lucru. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante turnee pe care le avem, în fața unor fani minunați. Pentru moment, nu pot spune mai multe decât mulțumesc pentru că ați fost alături de mine și m-ați încurajat să fiu puternic”, a transmis Novak Djokovic, pe Twitter.

În cadrul unei conferințe de presă organizată de familia jucătorului de tenis, fratele lui Novak a transmis că liderul mondial în clasamentul ATP poate începe antrenamentele încă de luni.

Novak este liber. E prezent în Australia pentru a câștiga din nou Australian Open. Are o scutire medicală. Este cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile”, a precizat Djordje Djokovic, fratele jucătorului de tenis.

Context

Novak Djokovic a câștigat procesul deschis după anularea vizei de către autoritățile din Australia, potrivit wionews.com.

Autoritățile din Australia nu i-au permis lui Novak Djokovic să intre în țară, pentru a participa la Australian Open, după ce s-au confruntat cu un val de critici legate de excepția de la vaccinarea anti-COVID în cazul său.

Marțea trecută, tenismenul a precizat că ar fi primit o excepție medicală pentru a putea participa la Australian Open, doar că acest lucru a atras furia australienilor de rând, care s-au vaccinat în proporție de 91%, după lungi perioade petrecute în lockdown.

În documente depuse în instanță și analizate de BBC, avocații lui Djokovic arată că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în țară și i-a fost acordată o „exceptare medicală de la vaccinarea împotriva COVID-19” de către Tennis Australia, din cauza infecției sale recente, din 16 decembrie.

Avocatul guvernului a anunțat că ministrul Imigrării analizează o nouă anulare a vizei de intrare în țară a tenismenului, decizie care ar urma să fie luată în zilele următoare.

Sursă foto: Facebook/ Novak Djokovic

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *