Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nancy Pelosi cere armatei americane să nu îl lase pe Donald Trump să lanseze un atac nuclear în ultimele săptămâni de mandat

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2021

Democrata Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, susține că le-a transmis principalilor comandanți ai armatei americane să ia anumite măsuri de precauție pentru a nu-i permite președintelui în exercițiu Donald Trump să declanșeze un atac nuclear în ultimele două săptămâni din mandat, potrivit Agerpres. 

Am avut o întâlnire în această dimineaţă cu şeful Statului Major american Mark Milley pentru a discuta despre precauţiile disponibile pentru a evita ca un preşedinte instabil să lanseze ostilităţi militare sau să acceadă la codurile de lansare şi să ordone o lovitură nucleară”, a scris Nancy Pelosi, într-o scrisoare adresată congresmenilor.

CITEȘTE ȘI: Departamentul de Justiție al SUA analizează rolul lui Donald Trump în incidentele de la Capitoliu

Pelosi îl cataloghează pe Donald Trump drept un „președinte dezechilibrat” și le propune congresmenilor să facă tot ce le stă în putere pentru a proteja poporul american de „atacurile sale necugetate”.

Situaţia acestui preşedinte dezechilibrat nu poate fi mai periculoasă, şi trebuie să facem tot ce putem pentru a proteja poporul american de atacurile sale necugetate asupra ţării noastre şi democraţiei noastre”, se arată în scrisoarea președintelui Camerei Reprezentanților.

Nancy Pelosi îi cere lui Trump să părăsească „de îndată și voluntar” Casa Albă, amenințându-l cu o „acțiune a Congresului”, fără a specifica la ce se referă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *