Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall, atac la Stelian Ion după ce instanța din UK a respins definitiv cererea de extrădare a lui Puiu Popoviciu: Realizări zero, gargară multă și penibilă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 iunie 2021

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, îl atacă pe Stelian Ion, după ce Înalta Curte de Justiție a Regatului Unit a respins definitiv cererea de extrădare a omului de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat în România la 7 ani de închisoare.

Ana Birchall arată că, în august 2019, în timpul mandatului de ministru al Justiției, cererea de extrădare a lui Puiu Popoviciu a fost admisă în primă instanță.

Ulterior, în martie 2021, la apel, Înalta Curte de Justiție a Regatului Unit a respins definitiv cererea înaintată de autoritățile române, permițându-i omului de afaceri să rămână în Marea Britanie.

Ce mai aveți de spus acum, domnule ministru al justiției Stelian Ion, că parca vă tot lăudați public că rezolvați problema fugarilor? Dincolo de gargara declarațiilor cu iz de campanie și PR personal, spuneți românilor care vă sunt realizările concrete în mai mult de 6 luni de mandat?! Vă spun eu, și nu numai eu: realizări ZERO; gargară multă și de multe ori mai mult decât penibilă”, a reacționat fostul ministru al Justiției, printr-o postare pe Facebook.

Stelian Ion, discuții cu ambasadorul UK la București

Pe 28 ianuarie, ministrul Justiției, Stelian Ion, a discutat cu ambasadorul Regatului Unit la București, Andrew Noble, despre cooperarea bilaterală în materie judiciară, fiind atins și subiectul mandatelor europene de arestare emise pentru Alexander Adamescu și Puiu Popoviciu.

„Au fost evocate cazurile având ca obiect soluționarea mandatelor europene de arestare emise cu privire la ADAMESCU Bogdan Alexander și POPOVICIU Gabriel Aurel. Apreciem orice informație transmisă de colegii britanici cu privire la elemente concrete privind predarea persoanelor în privința cărora procedurile judiciare în fața instanțelor britanice au fost încheiate”, potrivit comunicatului transmis de MJ pe 28 ianuarie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/ana-birchall-atac-la-ion-dupa-ce-instanta-din-k-a-respins-definitiv-cererea-de-extradare-a-lui-puiu-popoviciu-gargara-multa-si-de-multe-ori-mai-mult-decat-penibila/ […]

  • YourDoll JP 本当にセックスを鑑賞する必要がありますか?本物のダッチワイフはあなたに喜びを与えるためにそこにあります

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *