Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarul PSD din Caracal, tatăl patronului stației GPL care a explodat în 2023, candidează pentru un nou mandat

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 27 martie 2024

Primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea, candidează pentru un nou mandat de edil, tot din partea Partidului Social Democrat (PSD), asta deși renunțase la toate funcțiile de partid după explozia devastatoare de la stația GPL din Crevedia, deținută de fiul său.

După tragica explozie de la Crevedia, primarul Ion Doldurea s-a autosuspendat din PSD, menționând, pe pagina sa de Facebook, că nu a „avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment”.

Într-un interviu acordat Digi24, primarul din Caracal a declarat că organizația județeană i-a cerut să candideze pentru un nou mandat.

„Între timp, am revenit la cererea comitetelor județene, respectiv municipale și am revenit pe funcțiile respective.

M-a onorat propunerea organizației PSD județene și a organizației locale, care absolut în unanimitate au dorit și au ținut foarte mult, ca eu să candidez în continuare”, a spus Doldurea.

Patronii stației GPL din Crevedia au ignorat legea, spun procurorii

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii stației GPL care a explodat la Crevedia, sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, în ancheta privind tragedia de la finalul lunii august în care au decedat șase persoane, a transmis Parchetul General.

„Inculpații, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puțin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar”, se arată în referatul de prelungire a arestării preventive.

Comentarii