Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Primarul din Tulcea, acuzat de ANI că se află în conflict de interese administrativ

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 25 iunie 2024

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îl acuză pe primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, de conflict de interese, deoarece edilul a emis acte administrative care i-au adus un avantaj patrimonial, potrivit TlNews.ro.

Ștefan Ilie a participat la luarea unor decizii și a emis acte administrative care i-au adus un avantaj patrimonial. Mai exact, a emis autorizații de construire și certificate de urbanism pentru o societate comercială de la care a cumpărat ulterior un imobil.

„În perioada exercitării mandatului de primar al municipiului Tulcea, a participat la luarea unor decizii și a emis o serie de acte administrative care au avut ca rezultat un avantaj patrimonial pentru sine. Astfel, Ștefan Ilie a emis autorizații de construire și certificate de urbanism pentru societatea comercială de la care, ulterior, a achiziționat un imobil. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019” , potrivit ANI.

ANI a constatat cazuri de conflict de interes administrativ sau incompatibilitate și în cazul următorilor consilieri locali: Cătălin-Zaharie Cioba din Consiliul Local al comunei Beica de Jos, județul Mureș; Ioan Marius Ușvat din Consiliul Local al comunei Remeta, județul Bihor; Petru Tulcan din Consiliul Local al comunei Apateu, județul Arad; Iosif Lup din Consiliul Local al comunei Vadu Moților, județul Alba; Mariana Radu, fost consilier local în Consiliul Local al comunei Filipeni, județul Bacău; și Paul Ionel Vucu, fost consilier local în Consiliul Local al comunei Bârzava, județul Arad.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, precizează ANI.

Foto: Facebook Ștefan Ilie

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW